Her Konuda Bilgi ve Makaleler.

10 Mayıs 2013 Cuma

Atomları nasıl işleyeceğiz ?


Atomları görebildiğimiz gibi onları maniple etmek de olasıdır. atomları hem izleyebilecek hem de onların fiziksel olarak yerlerini değiştirebilecek güçte atomik çözünürlüğe sahip süper mikroskoplar var ve bilim adamları, biyolojinin mükemmelliğine yakın bir yöntemle atom ve molekülleri maniple edebilmenin eşiğinde bulunuyorlar. aşağıdaki resim bir atom yığınının nasıl bir daire durumuna geldiğini gösteriyor ve bu işlemin nasıl gerçekleştirilebileceği konusundaki tüm soruları açıklıyor esasında.

dünyanın her yanısıra bilim adamları birbirine benzer ve fiziğin elverdiğince az atom kullanarak, bu atomların birbirlerine "yapıştırılmasıyla" oluşacak minyatür makine parçalarını tasarlamaya çalışıyor.



bu makineler bir araya getirildiğinde de, nanoölçekli motorlar, dişliler, manivelalar, mil yatakları, plakalar, algılayıcılar, güç ve iletişim kabloları ile nanorobotlar üretilecek. kuvvetli nanobilgisayarlar sayesinde yeni bir nesil materyal üretilecek ki, alışılagelmedik pek çok özelliğe sahip olacak bu malzemelere "akıllı malzeme" denecek... programlanabilir akıllı malzemeler arzulanan her şekle basitçe değişerek dönüşebilecek.

otomatik bir biçimde belirli bir ürünü üretmek için bu nanomakinelerin trilyonlarcası bir arada çalışarak geleneksel emek ve üretim kalıplarını değiştirecekler, üretim maliyetini derhal hemen sıfıra indirgeyecekler, bolluk sağlayacaklar ve ürünler hiç olmadıkları kadar ucuz ve sağlam olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder